Latex

Latex

English will follow soon

Basis voor onderhoud
Zorg dat je latex nooit in de zon of bij een kachel hangt, hier droogt het van uit en van zonlicht kan het verkleuren. Bewaar je latex het liefst bij een kamertemperatuur van onder 26 graden, in het donker en het liefst in een beschermende kledinghoes. Zorg ervoor dat je latex niet in aanraking komt met olie en oliehoudende producten: massage-olie, oliehoudende zeep, bodylotion, body-crèmes, deodorant, parfums, etc. Latex kan hier niet tegen en het kan een chemische of allergische reactie uitlokken. Ook metaal kan een reactie geven in combinatie met latex. Op sommige lichte kleuren latex kunnen bruinige vlekken ontstaan onder invloed van zweet of metalen objecten (vooral nikkel en koper). Ook wit en transparant latex verkleuren na verloop van tijd en krijgen een gelige kleur. Deze verkleuringen zijn inherent aan het materiaal en gaan ook niet meer weg, wij geven hier ook geen garantie op.

Aantrekken
Om het aantrekken van latex kledingstukken te vergemakkelijken kun je pure talkpoeder (zonder toevoegingen) gebruiken aan de binnenkant van de kleding, of een glijmiddel op siliconenbasis gebruiken op je lichaam. Trek niet te hard aan je kleding en pas goed op met (lange) nagels en sieraden, eenmaal gescheurd is latex lastig te herstellen. Om het latex mooi te laten glanzen kun je een siliconenspray gebruiken. Volg de gebruiksaanwijzingen van verzorgingsproducten van latex altijd nauwkeurig op. Als je naar feestjes gaat kun je eventueel een washandje meenemen om je latex af en toe bij te kunnen poetsen.

Schoonmaken en opbergen
Latex moet na het dragen direct schoongemaakt worden zodat het latex niet verder aangetast kan worden door zweet etc. Spoel het kledingstuk uit in lauwwarm water, eventueel met een beetje zachte zeep (let op, geen citroenzeep, dit kan reageren) of latex reinigingsmiddel. Zeep of reinigingsmiddel is niet noodzakelijk, maar wel makkelijker voor het verwijderen van vlekken en geurtjes. Zorg dat je na het wassen je kleding goed afdroogt, om verkleuringen te voorkomen, en let vooral goed op bij de rits (indien van toepassing) want als deze niet goed wordt gedroogd kan de lijmlaag loslaten. Na het wassen moet je je latex behandelen, dit kan op twee manieren. De eerste manier is om je latex goed in te poederen met een ruime hoeveelheid talkpoeder en dan weg te hangen in het donker. De andere manier is om een verzorgingsproduct speciaal voor latex te gebruiken. Hiervan los je een paar druppels op in een bakje water, dompel de kleding goed onder en dep het daarna af met een goed uitgeknepen washandje dat ook in het bakje water met verzorgingsproduct is gedompeld. Hierna kun je je kleding afdrogen en weghangen.

Disclaimer: latex is een erg kwetsbaar natuurproduct dat met veel zorg behandeld en onderhouden moet worden. Laced-Up biedt geen garantie en aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor verkleuringen of beschadigingen aan latex kleding.

Product added successful
X