korsetten

Korsetten hebben de juiste zorg nodig om in goede conditie te blijven en een lange levensduur te hebben. De principes zijn vrij eenvoudig en zullen, indien consistent toegepast, de levensduur verlengen en bijdragen aan het behoud van het beste uiterlijk van elk korset. 

Het dragen van
Beginnend met het voor de hand liggende, is het veel gemakkelijker om je korset als laatste aan te trekken, nadat je de rest van je outfit hebt aangetrokken, inclusief schoenen.
Raadpleeg indien nodig onze aparte secties over vetersluiting en het vormen (of “breken”) van een korset voor meer informatie.
Je kunt een absorberend kledingstuk onder het korset overwegen om transpiratie en lichaamsoliën te absorberen. Dit voorkomt dat het korset te vaak moet worden schoongemaakt.
Zelfs als het het lekkerst is, mag een korset niet worden dichtgeregen op een manier die ongemak veroorzaakt. Als de ademhaling problematisch begint te worden of als er krampen optreden, is het waarschijnlijk dat het korset te strak is dichtgeregen en moet het wat losser worden gemaakt.
In het geval dat het van toepassing is op uw korsetkenmerken: maak altijd de vetersluiting aan de achterkant van het korset los voordat u de busk aantrekt. Dezelfde regel is van toepassing bij het uittrekken van het korset. Als de veters niet worden losgemaakt, kan dit leiden tot het breken van de busk of het uitbenen. Voorover buigen kan ook leiden tot het busk of botten permanent worden beschadigd, wat kan leiden tot duurzame esthetische degradatie van het korset. Slingeren, voorover buigen, overmatige inspanning, etc. tijdens het dragen van een korset kan ook leiden tot permanente buiging in de busk of uitbenen.
Buig over het algemeen met de heupen wanneer dat nodig is en gebruik je benen en knieën om op en neer te bewegen.
Eten en drinken is prima, maar vermijd extra zwaar voedsel, koolhydraten, koolzuurhoudende dranken en dergelijke: ze kunnen maagklachten veroorzaken. Goed kauwen wordt geadviseerd.


Poetsen
Regelmatig onderhoud van de netheid is aan te raden. Houd het na normale slijtage gewoon open om te luchten. Gebruik na een lange draagperiode, intens dansen of een zware transpiratie draagperiode een licht vochtige doek en veeg de voering van het korset voorzichtig af. Laat het drogen voordat u het opbergt, bij voorkeur naast een ventilator.
Was NOOIT zelf een korset of dompel het niet onder in water. De meeste goede korsetten gebruiken stalen uitbenen (en sommige spiraalvormige spoelen die niet waterdicht kunnen worden gemaakt) en wassen veroorzaakt roest. Gespen en / of busk kunnen ook roesten en moeten zijn
met de juiste zorg behandeld.
Korsetten hebben uiteraard verschillende zorg nodig, afhankelijk van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. 
Stomerij is de enige manier om een ​​stoffen korset te wassen. Indien nodig (wat niet vaak gebeurt als het korset niet dagelijks wordt gedragen) moeten ze naar een betrouwbare stomerij worden gebracht. Omdat veel stomerijen geen ervaring hebben met korsetten, is het verstandig om eerst te informeren en duidelijk te maken dat het uitbenen van staal is (als dat het geval is).


Hoe bewaart u
Een klassieke manier is om korsetten in tweeën te vouwen aan de veter, voeringzijde naar buiten en een hanger in het midden van de veters te schuiven om op te hangen. Een andere zeer eenvoudige manier is om het plat in een lade te leggen. Het belangrijkste om te vermijden is om het korset te rollen: dat zal het waarschijnlijk beschadigen.


Disclaimer: De hierboven gegeven aanwijzingen zijn slechts advies en wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid met betrekking tot de manier waarop u uw korset (len) behandelt.

Product is succesvol toegevoegd
X