gezellig: een veilige ruimte

Wie zijn wij?

Het centrum maakt deel uit van het Laced-Up Project, een sociale onderneming die bestaat uit Laced-Up Boutique, Laced-Up Institute en de sociale gemeenschap UUP waarvan alle vestigingen behalve de boetiek zonder winstoogmerk werken. Het Laced-Up Project stelt mensen boven geld. Het huidige team dat in het buurthuis werkt, bestaat uit vrijwilligers en personeel van het Laced-Up Project en leden van de gemeenschap van de bovengenoemde gemeenschappen.

We hebben je hulp nodig! Klik hier om naar onze crowdfunding-pagina te gaan

Ons Verhaal

De afgelopen jaren hebben we bij ons Laced-Up-project ons in contact gebracht met verschillende gemeenschappen en ons laten zien dat er een enorme behoefte is aan mensen die buiten de door de maatschappij 'normale' situatie vallen om een ​​ruimte te creëren waar ze voelen zich welkom.

Daarom delen we graag met je dat we op 8 februari 14 het gemeenschapscentrum 'gezellig - A Safe Space' in Utrecht aan de Korte Jansstraat 2020 openen.

'gezellig- A Safe Space' is voor iedereen die een zachte plek nodig heeft om te landen. We zijn veilige, gezonde en consensuele en gastvrije seks- en lichaamspositiviteit, LGTBQI +, neurodiversum, gehandicapten en BIPOC * mensen. We willen een ruimte creëren voor mensen om hun waarheid te leven en zichzelf te zijn. Iedereen die onze grenzen respecteert is welkom.

Overdag is gezellig een buurthuis dat een goedkoop café is en een leuke hangplek met bordspellen en tijdschriften. We bieden gratis wi-fi en opbeurend educatief materiaal. De kleine inkomsten uit de drankjes, snacks en merchandise zullen ons helpen om de huur, personeel en andere kosten te betalen.

Beneden is een plek waar evenementen zoals steungroepen kunnen worden gehouden. Voor degenen die gratis evenementen aanbieden aan onze gemeenschappen, kan de ruimte gratis worden gebruikt. Tegen een kleine vergoeding bieden we ethische professionals de ruimte om de ruimte voor hun eigen behoeften te gebruiken.

Wat we nodig hebben

Al meer dan tien jaar zetten de vrijwilligers en medewerkers van The Laced-Up Project ons in de frontlinie. Wij zijn geen martelaren, dit is echt een liefdeswerk. Dit is de realisatie van de missie & droom van The Project voor Utrecht.

We hebben elke bron en elk beetje geld dat we konden verdienen, smeken of lenen gebruikt om dit mogelijk te maken. We hebben alles klaar om te beginnen: voltooide huurcontracten, vergunningen enz. Het is allemaal klaar!

Nu kunnen we uw hulp echt nodig hebben. We zijn erg dankbaar voor alle steun die je wilt en kunt delen.

We moeten werken aan de toegankelijkheid van het gebouw.

We hebben toestemming gekregen voor een aantal grote renovaties om de toegankelijkheid van gezellig te verbeteren. Het is een oud en verwaarloosd gebouw, maar we hopen een oprit te installeren om de ingang rolstoeltoegankelijk te maken en de trappen naar het lagere niveau veiliger te maken. Onze verhuurder vereist dat dit werk wordt gedaan door een professionele aannemer onder toezicht van een architect / ingenieur. We moeten fondsen werven om dat te kunnen doen.

Een minimum leefbaar loon betalen aan de manager van het centrum.

Om ethisch verantwoord te zijn, moeten we de manager van het centrum een ​​minimum leefbaar loon betalen. Tot nu toe hebben we vooral vertrouwd op de genereuze hulp van vrijwilligers om zover te komen.

Product is succesvol toegevoegd
X