gezellig: een veilige ruimte

Wie zijn wij?

Het centrum maakt deel uit van het Laced-Up Project, een sociale onderneming die bestaat uit Laced-Up Boutique, Laced-Up Institute en de sociale gemeenschap UUP waarvan alle vestigingen behalve de boetiek zonder winstoogmerk draaien. Het Laced-Up Project stelt mensen boven geld. Het huidige team dat aan het gemeenschapscentrum werkt, bestaat uit vrijwilligers en personeel van het Laced-Up Project en gemeenschapsleden van de bovengenoemde gemeenschappen.

We hebben je hulp nodig! Klik hier om naar onze crowdfunding-pagina te gaan

Ons Verhaal

De afgelopen jaren hebben we bij ons Laced-Up-project ons in contact gebracht met verschillende gemeenschappen en ons laten zien dat er een enorme behoefte is aan mensen die buiten de door de maatschappij 'normale' situatie vallen om een ​​ruimte te creëren waar ze voelen zich welkom.

Daarom delen we graag met jullie dat we op 8 februari 14 het buurthuis 'gezellig - A Safe Space' in Utrecht openen aan de Korte Jansstraat 2020.

'gezellig- A Safe Space' is voor iedereen die een zachte plek nodig heeft om te landen. We zijn veilige, gezonde en consensuele en verwelkomen mensen op het gebied van seks en lichaam, LGTBQI +, neurodiverse, gehandicapte en BIPOC * -mensen. We streven ernaar een ruimte te creëren waar mensen hun waarheid kunnen leven en zichzelf kunnen zijn. Iedereen die onze grenzen respecteert, is welkom.

Overdag is gezellig een gemeenschapscentrum dat een goedkoop café is en een leuke ontmoetingsplaats met bordspellen en tijdschriften. We bieden gratis wifi en opbeurend educatief materiaal. De kleine inkomsten van de drankjes, snacks en merchandise zullen ons helpen om de huur, personeel en andere uitgaven te betalen.

Beneden is een plek waar evenementen zoals steungroepen kunnen worden gehouden. Voor degenen die gratis evenementen aanbieden aan onze gemeenschappen, kan de ruimte gratis worden gebruikt. Tegen een kleine vergoeding bieden we ethische professionals de ruimte om de ruimte voor hun eigen behoeften te gebruiken.

Wat we nodig hebben

Al meer dan een decennium staan ​​de vrijwilligers en het personeel van The Laced-Up Project op de voorgrond. We zijn geen martelaren, dit is echt een werk van liefde. Dit is de realisatie van de missie en droom van The Project voor Utrecht.

We hebben elke bron en elk beetje geld dat we konden verdienen, smeken of lenen gebruikt om dit mogelijk te maken. We hebben alles klaar om te beginnen: voltooide huurcontracten, vergunningen enz. Het is allemaal klaar!

Nu kunnen we uw hulp echt nodig hebben. We zijn u zeer dankbaar voor alle steun die u wilt en kunt delen.

We moeten werken aan de toegankelijkheid van het gebouw.

We hebben toestemming gekregen om enkele grote verbouwingen uit te voeren om de bereikbaarheid van gezellig te verbeteren. Het is een oud en verwaarloosd gebouw, maar we hopen een oprit te installeren om de ingang rolstoeltoegankelijk te maken en de trap naar het lagere niveau veiliger te maken. Onze verhuurder eist dat deze werkzaamheden worden uitgevoerd door een professionele aannemer onder begeleiding van een architect / ingenieur. We moeten geld inzamelen om dat te kunnen doen.

Een minimum leefbaar loon betalen aan de manager van het centrum.

Om ethisch verantwoord te zijn, moeten we de manager van het centrum een ​​minimum leefbaar loon betalen. Tot nu toe hebben we vooral vertrouwd op de genereuze hulp van vrijwilligers om zover te komen.

Product is succesvol toegevoegd
X